Nieuws overzicht avPEC1910

CD competitie 30 juni en het nodige baanonderhoud
   (20-06-2018, door: Pieter van der van der Lucht)

Zaterdag 30-6-2018 wordt op onze baan de CD junioren competitie wedstrijd gehouden. Junioren uit de hele regio zullen naar Zwolle komen voor deze laatste wedstrijd voor de zomer vakantie. Onze C & D junioren zullen natuurlijk ook meedoen en daarnaast hebben wij nog enkele vrijwilligers nodig voor het jureren. Mocht je tijd hebben en je nog niet aangemeld (mag ook zonder jury ervaring) laat het dan weten op:  wocavpec@gmail.com

  1. Baanonderhoud 1e zaterdag van de maand

Om onze baan en terrein in goede conditie te krijgen en houden, zijn enkele vrijwilligers onder leiding van Maarten Vos begonnen met onderhoud. Hiervoor hebben we de eerste zaterdag van de maand gekozen. Om deze ochtend doen wij klein onderhoud zoals het opschonen van verspringbakken en kogelstoot vak. Vele handen maken licht werk, we zoeken nog vrijwilligers die ons willen helpen?

De eerstvolgende datum is gepland op zaterdag 7-7-2018 – 9.00 – 12.00 uur (meld je aan op wocavpec@gmail.com / of kom op 7 juli naar de baan).

Deel via:

(Terug naar boven)


Cursussen voor juryleden en scheidsrechter
   (20-06-2018, door: Pieter van der van der Lucht)

  1. Jury cursus:
    As maandag 25-6-2018 start een jury cursus bij AV PEC, hiervoor hebben zich inmiddels een aantal mensen aangemeld. De cursus wordt op 3 avonden (maandag 25-6/2-7/9-7) gegeven en start om 19.30 uur. Mochten er nog vrijwilligers mee willen doen, meldt je dan aan bij wocavpec@gmail.com. Op deze cursus leer je de basiskennis over de verschillende onderdelen en mag je na afloop officieel jureren bij de wedstrijden. Wij hebben een goede club met geregistreerde jury vrijwilligers, maar kunnen altijd extra hulp gebruiken.
  1. Scheidsrechters cursus:
    In September start een cursus van de Atletiek unie voor nieuwe scheidsrechters; hieraan gaan enkele clubleden deelnemen. Heb je inmiddels al ervaring als jurylid en zou je de stap naar scheidsrechter willen maken. Meld je dan aan op wocavpec@gmail.com. Details over de plaats en exacte data op aanvraag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Twee maal brons Sarah van Beilen op NK Junioren
   (17-06-2018, door: admin)

Bij het NK junioren dat dit weekend in Emmeloord gehouden wordt veroverde Sarah van Beilen brons op het hoogspringen en de 400 meter horden.
Op de 400 meter horden plaatste de sterke juniore B Sarah van Beilen zich met de snelste tijd voor de finale. Ze liep deze in 64.56 sec.
In een spannende finalerace kwam bleef ze iets achter deze tijd. Ze liet daarin 65.26 sec noteren waarmee ze vlak achter de nummer twee eindigde.
Bij het hoogspringen passeerde Sarah zonder foutsprongen de hoogtes t/m 1.71 meter.De nummers 1 en 2 lieten 1.80 meter en 1.76 noteren.

Er waren meer deelnemers van avPEC. Owen Beuckens kwam als junior B tot 4.00 meter bij het polsstokhoogspringen. Hij eindigde daarmee als zesde. Bij het verspringen werd hij 10e met 6.35 meter.
Langeafstandloper Bas de Jong kwam op de 3000 meter tot  8:58.99 min en de zevende plaats. Op de 1500 meter kwam deze junior B tot 4;13.87min en een 11e plaats.
Suzan Plat liep in de series 100 meter naar een mooie tijd van 12.95 seconden. Ze kwalificeerde zich nog voor de halve finale waarin ze dezelfde tijd wist te lopen en een 19e plaats pakte.
Op  de 100 meter horden liep zij 15.33 seconden en in de halve  finale 15.39 seconden. Voor het lopen van de finale kwam zij nog te kort. Het verspringen leverde Suzan 5.15 meter op. 
De meisjes B Suzan Plat en Maaike Geerling liepen op de 200 meter respectievelijk 27.04 sec en 27.30 seconden. Maaike Geerling sprong ook nog 1.60 meter hoog. Goede voor de 9e plaats.
Minke Nijhuis had een pittige combinatie door op zowel de 400 meter als op de 800 meter te starten. De 400 meter ging in 62.63 sec en de 800 meter in 2:26.04 min. met respectievelijk een 17e en een 16e plaats als resultaat.
Juniore B Nina Hol slingerde de kogel naar 32.11 meter wat haar een 10e plaats opleverde. 
Junior A Julian Vos wierp de speer naar 49.63 meter en de achtste plaats.

Ps: Mocht er een misverstand bestaan over de eerder verleende toestemming om foto's behorende bij deze wedstrijd te publiceren. Dan kunt u uw verzoek tot verwijdering, of aanpassing van uw herkenbaarheid aan ons doorgeven. Dit kan via: fotofinish@avpec1910.nl

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Meisjes Junioren B door naar landelijke finale in september - update met prestaties
   (11-06-2018, door: Pieter van der van der Lucht)

Op de Zwolse atletiekbaan werd vandaag de tweede  wedstrijd van de clubcompetitie B junioren in onze poule georganiseerd. De meisjes-ploeg heeft zich ruimschoots weten te plaatsen voor de landelijke finale in september.   Omdat het in de finalewedstrijd dan een wedstrijd van die dag wordt en de ploeg vandaag in staat bleek om redelijk tegen de top drie plaatsen te presteren, ligt het podium binnen hun bereik.
De ploeg staat nu keurig negende. In de komende maanden zal duidelijk worden waar de finale plaats zal vinden.
De nodige punten werden verdiend door de buitengewoon goed hoogspringende Sarah van Beilen die de laatste tijd een constant niveau van 1.70 meter laat noteren. Dat is goed voor maar liefst 934 punten. Op de 100 meter horden liep ze een naar een keurige 15.08 seconden waarmee zij 740 punten liet noteren.
Suzan Plat was zondag goed op dreef. Op de 100 meter liep ze een nieuw pr van 12.82 sec en op de 400 meter liet ze ook een nieuw pr noteren van 60.86 seconden. Bij het verspringen kwam ze tot 5.25 meter. De tweede loopster op de 400 meter, Minke Nijhuis, ging zeer gedurfd en aanvallend van start waarna ze na de ontmoeting met de man-met-de-hamer kwam tot 63.97 sec.
Op de 1500 meter startten Danique Bosgoed en Julia Eisen. In de laatste ronden ontwikkelde Danique een enorme snelheid waardoor zij tot een prachtige winnende tijd kwam van 4;56,62.  Vermoedelijk kan zij nog sneller. Julia eindige als vierde met 5;21,40 min.
Reserveloopster op de 100 meter Julia Warlich kwam tot 14.67 sec. 
Iris Nas pakte de nodige punten op het speerwerpen met 31.64 meter. Sofie Kruise werd tweede bij het discuswerpen met 27.76 meter. Sofie pakte ook op kogel de meeste punten. Ze stootte de kogel naar 9.79 meter.
Nina Hol sprong als back-up springer 1.50 meter hoog.
Op de estafette laat de ploeg nog wel wat punten liggen. Ze werden vijfde met een tijd van 54.01 sec. Als alles optimaal gaat zou de ploeg in het najaar wel eens het podium kunnen bereiken en een NK team-medaille kunnen veroveren.

Voor de niet-kenners is het belangrijk te weten dat die tweede deelnemers erg belangrijk zijn. Achter hun naam staat dan dat zij slechts nul punten verzameld hebben waardoor de prestatie als niet belangrijk gezien kan worden. Het tegendeel is waar.  Op het moment dat hun ploeggenoot op dat onderdeel uitvalt, faalt of anderszins niet uit de verf komt, dan levert hun prestatie nog zoveel punten op dat de ploeg niet helemaal terugvalt.  Bovendien wordt de spanning bij de puntenscoorder minder hoog als er een goede backup achter hen staat. De wedstrijd is daarom altijd een echte teamprestatie.

Competitiestand>>>    

Ps: Mocht er een misverstand bestaan over de eerder verleende toestemming om foto's behorende bij deze wedstrijd te publiceren. Dan kunt u uw verzoek tot verwijdering, of aanpassing van uw herkenbaarheid aan ons doorgeven. Dit kan via: fotofinish@avpec1910.nl

Deel via:

» Reageer (Reacties: 0)

(Terug naar boven)


Marielle Boers pakt kampioenstitel op Open NK para atletiek
   (10-06-2018, door: Pieter van der van der Lucht)

In Nijmegen, bij de open NK Para Atletiek heeft Mariëlle Boers  een kampioenstitel behaald.
Bij de Club Throw (kegelwerpen) vrouwen in haar klasse IPC32 wierp zij haar beste seizoenprestatie van 13.69 mtr. Dit bleek goed voor de eerste plaats en de titel.
Overig nieuws uit de "werpschool:"
Bij de werpavond op donderdag j.l. op de eigen baan sneuvelden persoonlijke records bij het kogelslingeren voor Emma Boeve bij de vrouwen met 45.12 mtr en Nina Hol met 35.51 mtr bij de meisjes B. De beste Zwolse afstand noteerde Dennis de Jong bij de mannen met 46.75 mtr.
Met de discus kwamen A-juniore Rianne Schonewille (23.61) en opnieuw Nina Hol (23.29) tot persoonlijke records.

-Martin Simons-

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - [Volgende >>]

Aankomende evenementen

Op dit moment staan er geen evenementen gepland.

Er wordt wel getraind en het is mogelijk mee te trainen. Kijk daarvoor op de website naar jouw onderdeel en neem contact op met de betreffende trainer.

 


Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...