Meisjes Junioren B door naar landelijke finale in september - update met prestaties
   (11-06-2018, door: Pieter van der van der Lucht)

Op de Zwolse atletiekbaan werd vandaag de tweede  wedstrijd van de clubcompetitie B junioren in onze poule georganiseerd. De meisjes-ploeg heeft zich ruimschoots weten te plaatsen voor de landelijke finale in september.   Omdat het in de finalewedstrijd dan een wedstrijd van die dag wordt en de ploeg vandaag in staat bleek om redelijk tegen de top drie plaatsen te presteren, ligt het podium binnen hun bereik.
De ploeg staat nu keurig negende. In de komende maanden zal duidelijk worden waar de finale plaats zal vinden.
De nodige punten werden verdiend door de buitengewoon goed hoogspringende Sarah van Beilen die de laatste tijd een constant niveau van 1.70 meter laat noteren. Dat is goed voor maar liefst 934 punten. Op de 100 meter horden liep ze een naar een keurige 15.08 seconden waarmee zij 740 punten liet noteren.
Suzan Plat was zondag goed op dreef. Op de 100 meter liep ze een nieuw pr van 12.82 sec en op de 400 meter liet ze ook een nieuw pr noteren van 60.86 seconden. Bij het verspringen kwam ze tot 5.25 meter. De tweede loopster op de 400 meter, Minke Nijhuis, ging zeer gedurfd en aanvallend van start waarna ze na de ontmoeting met de man-met-de-hamer kwam tot 63.97 sec.
Op de 1500 meter startten Danique Bosgoed en Julia Eisen. In de laatste ronden ontwikkelde Danique een enorme snelheid waardoor zij tot een prachtige winnende tijd kwam van 4;56,62.  Vermoedelijk kan zij nog sneller. Julia eindige als vierde met 5;21,40 min.
Reserveloopster op de 100 meter Julia Warlich kwam tot 14.67 sec. 
Iris Nas pakte de nodige punten op het speerwerpen met 31.64 meter. Sofie Kruise werd tweede bij het discuswerpen met 27.76 meter. Sofie pakte ook op kogel de meeste punten. Ze stootte de kogel naar 9.79 meter.
Nina Hol sprong als back-up springer 1.50 meter hoog.
Op de estafette laat de ploeg nog wel wat punten liggen. Ze werden vijfde met een tijd van 54.01 sec. Als alles optimaal gaat zou de ploeg in het najaar wel eens het podium kunnen bereiken en een NK team-medaille kunnen veroveren.

Voor de niet-kenners is het belangrijk te weten dat die tweede deelnemers erg belangrijk zijn. Achter hun naam staat dan dat zij slechts nul punten verzameld hebben waardoor de prestatie als niet belangrijk gezien kan worden. Het tegendeel is waar.  Op het moment dat hun ploeggenoot op dat onderdeel uitvalt, faalt of anderszins niet uit de verf komt, dan levert hun prestatie nog zoveel punten op dat de ploeg niet helemaal terugvalt.  Bovendien wordt de spanning bij de puntenscoorder minder hoog als er een goede backup achter hen staat. De wedstrijd is daarom altijd een echte teamprestatie.

Competitiestand>>>    

Ps: Mocht er een misverstand bestaan over de eerder verleende toestemming om foto's behorende bij deze wedstrijd te publiceren. Dan kunt u uw verzoek tot verwijdering, of aanpassing van uw herkenbaarheid aan ons doorgeven. Dit kan via: fotofinish@avpec1910.nl


Reacties

Reageer

*: Moet ingevuld worden

*
*
RadEditor - HTML WYSIWYG Editor. MS Word-like content editing experience thanks to a rich set of formatting tools, dropdowns, dialogs, system modules and built-in spell-check.
RadEditor's components - toolbar, content area, modes and modules
   
Toolbar's wrapper  
Content area wrapper
RadEditor's bottom area: Design, Html and Preview modes, Statistics module and resize handle.
It contains RadEditor's Modes/views (HTML, Design and Preview), Statistics and Resizer
Editor Mode buttonsStatistics moduleEditor resizer
 
 
RadEditor's Modules - special tools used to provide extra information such as Tag Inspector, Real Time HTML Viewer, Tag Properties and other.
   
*

Aankomende evenementen

Op dit moment staan er geen evenementen gepland.

Er wordt wel getraind en het is mogelijk mee te trainen. Kijk daarvoor op de website naar jouw onderdeel en neem contact op met de betreffende trainer.

 


Schrijf je in

Wil je lekker meesporten? Schrijf je dan nu in

Waar kun je ons vinden?

Meer informatie over onze contact- en locatiegegevens

Atletiek. Wat is atletiek?

Atletiek is een oude sport waar de sporters (atleten) individueel
of in groepen (estafette en of clubcompetitie) presteren

Wil je een keer vrijblijvend mee trainen?

Schrijf je in en train een keer mee zodat je ziet hoe gezellig en gezond het is.

Ja, ik train graag een keer mee


Ogenblik a.u.b. ...